Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Bulevar Evrope u roku

Mesec dana nakon početka izgradnje druge saobraćajne trake na Bulevaru Evrope, od Futoške do ulice Braće Grulović, izvode se radovi na iskopavanju zemlje i sipanju peska i izmeštanju gasovoda i elektrovoda.  

Manje havarija ove zime?

Stanovnici Novog naselja i Limana mogu očekivati manje havarija na vrelovodnom sistemu ove zime, jer će izgradnjom poveznog vrelovoda i rekonstrukcijom toplane "Sever" biti rasterećene toplane "Jug" i "Istok" koje su do sada radile povećanim kapacitetom, najavljuje direktor "Toplane" Vladimir Jelić.

Radi se na sanaciji koprivića

Gradsko zelenilo ovih dana radi na sanaciji oštećenja na kopriviću, a rekonstrukcijom ulice Modene, biće povećan i zaštitni pojas oko tog drveta.

Autobus vukao ženu po Budisavi?

Vozač Gradskog saobraćajnog, koji se sumnjiči da je u utorak uveče u Budisavi povredio jednu putnicu prilikom izlaska iz autobusa, neće biti kažnjen od strane tog preduzeća, saznaje Radio 021.

Istaknute rang liste za vrtiće

Rang liste za upis dece u vrtiće istaknute su desetak dana ranije od predviđenog roka na objektima koji su roditeljima bili prvi izbor za upis.

Na Štrandu o zdravlju mladih

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana mladih na Štrandu iza košarkaških terena danas od 17 do 19 sati, održaće se promocija projekta ''Zdravlje mladih''.

Besplatne obuke prve pomoći

Projekat ''Moje srce u tvojim rukama'', u okviru kojeg će zainteresovani moći da prođu besplatnu obuku o davanju prve pomoći, biće sproveden i ove jeseni.

Novi pravilnik bolji za pacijente?

Novi pravilnik Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje olakšaće pacijentima da dođu do lekara, jer ukoliko im dom zdravlja ne obezbedi pregled u roku od 15 dana kod izabranog lekara, moraće da dobiju pregled kod drugog, navodi Nataša Filipović iz Zavoda.

Uzorci neispravni, a voda ispravna

Jedan od 50 uzoraka vode iz novosadskog vodovoda mikrobiološki je neispravan, a kod više od polovine uzoraka utvrđena je fizičko-hemijska neispravnost, pokazuju najnovije analize Instituta za javno zdravlje.  

Šećerna bolest sve više pogađa mlade

U Novom Sadu, prema zvaničnim podacima, živi više od 40.000 dijabetičara, ali istraživanja pokazuju da na svakog registrovanog dolazi po jedna osoba koja ni ne zna da ima povišen šećer u krvi.

Poziv za javne radove

Gradske vlasti uputile su danas otvoreni poziv svima koji su spremni da organizuju javne radove u ovoj godini.

Zelenilo bez para za interventne radove

Radnici "Gradskog zelenila" su nakon nevremena u ponedeljak o svom trošku uklonili pala stabla i grane na onim mestima koja ugrožavaju redovno odvijanje saobraćaja i kretanje pešaka.